PAEDAHE BÊRAS KÊTAN PUTIH
kaunggah uga ing https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02Be5gBVthBKFP5pGxzqSfF7T6Ar5ZWgVuRjz2wD3ECksrBCeB8wKabpTun9cQdnkel&id=100053518547586
Sing arane bêras kêtan putih dening masarakat wus dudu barang långkå mênèh. Dening masarakat umume diolah dadi maneka warnå nyamikan arupå jadah/uli, lupis lan liya-liyane. Ananging bokmênåwå isih akèh sing ora migatèkake paedahe tumraping kasehatan kitå.
Kadudud såkå saperangan sumbêr, salah sijine laman https://mediakom.kemkes.go.id, bêras kêtan putih duwèni paedah tumraping kasehatan badan kitå, kurang luwih :
☆Nyandhêt lêlårå 'kronis' /mbêbayani.
Kandhutan vitamin/nutrisi ing kêtan putih kåyåtå selenium duwèni sipat antioksidan sing biså ngêrim/ngêndhalèni såkå ing kêtaman maneka warnå larå kronis. Sabab antioksidan dening O2 (Oksigen) biså ngêdhunke kandhutan mêtal/logam (stres oksidatif) sing biså andadèkake rusaking kasehatan peranganing badan sacårå kimia.
☆Nyandhêt lêlårå diabetes.
Ing panêlitian "Nutrition & Diabetes Journal" nêrangake, mangan kêtan putih (sing wus diolah) sêdina kaping 2 sajroning 8 minggu biså bantu nyandhêt /ngêndhalèni kandhutan gulå ing gêtihe pasièn jinis diabetes 2.
☆Nyandhêt mbabrake lêlårå.
Kandhutan vitamin/nutrisi kêtan putih duwèni paedah akèh, kåyåtå 'zinc' mineral sèng/wêsi lan wêrnå-wêrnane vitamin B, biså nyudå sangsåyå mbabrake lêlårå perangane badan.
☆Nambah madhête balung.
Kandhutan mineral ing kêtan putih biså bantu madhête balung karêbèn ora krõpõs, lårå osteoporosis biså diêrim/dikêndhalèni. Utamane kalsium, jroning 100 gram kêtan putih ånå kurang luwih 2 miligram kalsium.
☆Ngrêkså kasehatan jantung.
Kêtan putih ngandhut gajih/lêmak lan 'kolesterol' sithik bangêt. Mulane akèh panyandhang lårå jantung banjur mangan kêtan putih murih njågå kasehatan jantung. Kêtan putih ugå aman kanggo panyandhang 'tekanan darah' dhuwur (hipertensi) lan 'obesitas' (kêlêmon).
☆Nambah 'metabolisme' (pangolahing gisi dadi tênågå).
Vitamin B sing ånå ing kêtan putih migunani bangêt tumraping metabolisme badan, krånå mangkono biså dirêkså /dijågå dumadine 'enzim', sumadiyane 'hormon' lan pangolahe zat-zat pangan liyane dadi tênågå.
Salam sehat lan salam rahayu. 🤝
JM, parak esuk, 081122
✍️ eNP ✍️
[^__^] [^__^]
sumber :
https://mediakom.kemkes.go.id/2021/01/manfaat-beras-ketan-putih/
MANFAAT BERAS KETAN PUTIH
Mencegah penyakit kronis
Nutrisi pada beras ketan putih, seperti selenium, memiliki sifat antioksidan yang dapat mencegah datangnya berbagai macam penyakit kronis. Pasalnya, antioksidan dapat menurunkan kadar stres oksidatif yang sangat berdampak buruk bagi kesehatan.
Mencegah diabetes
Penelitian yang dirilis “Nutrition & Diabetes Journal” menyebut, makan beras ketan putih 2x sehari dalam 8 minggu membantu mengendalikan kadar gula darah pasien diabetes tipe 2.
Mencegah peradangan
Zat mineral dalam beras ketan putih memiliki banyak dampak baik untuk tubuh. Misalnya zinc dan berbagai vitamin B, yang bisa memperkuat sistem imun tubuh, sehingga dapat mengurangi peradangan dan meredakan ketegangan.
Meningkatkan kepadatan tulang
Zat mineral yang dikandung oleh beras ketan putih dapat membantu menjaga kepadatan tulang, sehingga penyakit osteoporosis bisa dicegah. Terutama kandungan kalsium, dalam 100 gram beras ketan putih, terdapat sekitar 2 miligram kalsium yang siap menjaga kesehatan tulang.
Meningkatkan kesehatan jantung
Beras ketan putih mengandung lemak dan kolesterol yang sangat sedikit. Itulah sebabnya banyak penderita penyakit jantung yang akhirnya mengonsumsi beras ketan putih untuk menjaga kesehatan jantung. Beras ketan putih juga aman dikonsumsi pengidap tekanan darah tinggi dan obesitas.
Meningkatkan metabolisme
Vitamin B yang terkandung dalam beras ketan putih sangat “terikat” dengan metabolisme tubuh. Dengan demikian, proses penciptaan enzim, kestabilan hormon, dan proses metabolik lainnya pun terjaga.
Komentar
Posting Komentar